Doorzoek site

 alt=

 • Klantenservice
 • 010 - 737 07 97

Wat is FSC®?

FSC® staat voor Forest Stewardship Council ® en is een stichting die in 1993 in Brazilië om de ontbossing van het Amazone-oerwoud tegen te gaan. Vandaag de dag is FSC® de wereldwijde standaard voor duurzaam bosbeheer. Wereldwijd zijn meer dan 185 miljoen hectaren bos als zodanig gecertifieerd.

 

 


  

 

 

FSC® zorgt ervoor dat alle wereldwijd aangesloten bosplantages enkel volgens strikte normen bomen mogen kappen. In de regel betekent dat er elk jaar maar een vastgesteld deel van het bos gekapt mag worden, met behoud van leefgebied van planten en dieren, respect voor rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. 

FSC® hanteert de volgende regels en principes:

 1. Het bosbeheer voldoet aan de geldende nationale/internationale wetgeving, aan internationale verdragen, afspraken en aan de principes van FSC®.
 2. Eigendoms- en gebruiksrechten ten aanzien van land en bosproducten zijn duidelijk gedefinieerd, vastgelegd en rechtsgeldig.
 3. De formele- en traditionele rechten van de lokale bevolking op land en hulpbronnen worden erkend en gerespecteerd.
 4. De sociale en economische welzijn van de bosarbeiders en lokale gemeenschappen wordt door goed bosbeheer ook op lange termijn in stand gehouden of verbeterd.
 5. De producten en voorzieningen die het bos biedt worden zodanig efficiënt benut, dat de economisch, sociale en ecologische functies van het bos ook op lange termijn in stand gehouden en beschermd.
 6. De biodiversiteit, unieke ecosystemen en andere ecologische en landelijke waarden van het bosgebied worden in stand gehouden en beschermd.
 7. Er wordt een beheerplan opgesteld en toegepast. In het beheerplan, dat steeds wordt geactualiseerd, staan lange termijn doelen en middelen duidelijk omschreven.
 8. De toestand van het bos, de oogst, de handelsketen en managementactiviteiten worden regelmatig getoetst, evenals de sociale en ecologische effecten hiervan.
 9. Bosbeheer in bossen met een hoge natuur- of cultuurwaarde wordt met extra zorg uitgevoerd, waarbij kenmerkende eigenschappen worden behouden en versterkt.
 10. Bosplantages moeten eveneens volgens de principes 1 t/m 9 worden beheerd. Bosplantages kunnen dienen als aanvulling op de houtoogst uit natuurlijke bossen waarmee bovendien de (exploitatie) druk op natuurlijke bossen afneemt. Het behoud en herstel van natuurlijke bossen dienen tegelijkertijd te worden bevordert. 

 

Wanneer een bedrijf FSC® gemarkeerde producten wil verkopen, dan dient ook dit bedrijf zich aan te sluiten bij FSC®. Op deze manier is de consument verzekerd van goedgekeurde FSC® houtproducten vanaf het bos tot aan de winkel. Hieronder een schematische weergave:

 
 
 
 

Wij verkopen al jaren FSC® gecertificeerde houtproducten maar wij willen nu ook laten zien dat wij FSC® en hun principes ondersteunen. Sinds 1 Maart 2016 is Bio Futura BV opgenomen onder het FSC® groepscertificaat onder registratienummer SCS-COC-000652-ZT.

FSC® producten zijn te herkennen aan de productbeschrijving bij ons op de website, bijvoorbeeld FSC® Houten Bootje 14x8cm - pak 100 stuks. Onze FSC® houtproducten zijn houten bestek en houten bootjes, welke wij van 1 fabrikant inkopen. Later dit jaar zullen ook onze servetten FSC® gecertificeerd zijn. Wij zullen FSC® producten actiever op onze website promoten. In de loop der tijd zullen er op facturen en pakbonnen nog verwijzingen aangebracht worden zodat het duidelijk is dat het om FSC® gecertificeerde producten gaat. Aan de producten zelf zal verder niks veranderen.

Wij kiezen ervoor om FSC® Mix 70% te communiceren want zo kunnen wij verschillende soorten FSC® producten inkopen met verschillende FSC® claims en deze, correct verkopen.

 

PEFC

Een PEFC certificering is in de basis hetzelfde aan FSC® certificering. PEFC is in 1999 opgericht door 11 Europese landen. Het verschil met FSC® , is dat PEFC een landelijke standaard is. Wanneer een land een bepaalde standaard heeft voor duurzaam bosbeheer, dan kan deze in een PEFC certificering worden omgezet. Bio Futura BV is ook vanaf 1 Maart opgenomen in het PEFC groepscertificaat onder registratienummer SCS-PEFC/COC-000652-FH. Op dit moment zijn onze broodzakjes en blokbodemzakjes PEFC gecertificeerd.

 

Wij zullen ook onze PEFC producten kenmerken als 70% PEFC gecertificeerd. 

 

 Bio Futura Catalogus

The Green Web Foundation - Biofutura.nl

 

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Bio Futura en ontvang het laatste nieuws op het gebied van duurzame disposables en verpakkingen.

OVER BIO FUTURA B.V.

Wij zijn gevestigd in de Van Nelle Fabriek: 

Van Nelleweg 1, Unit 19 3044 BC Rotterdam

Tel: +31 (0)10 7370797

Email: info@biofutura.nl

KvK: 57509948

Betalingsmethodes                    

  Bio Futura Francais Bio Futura Deutschland                                                                                   Volg ons