Doorzoek site

 alt=

  • Klantenservice
  • 010 - 737 07 97

Met grondstoffen is het belangrijk dat we in onze economie steeds meer technisch en biologisch de kringlopen gaan sluiten. Idealiter worden grondstoffen oneindig vaak hergebruikt in een circulaire economie. Weinigen zullen het oneens zijn met de stelling dat we minder afhankelijk moeten worden van fossiele grondstoffen en meer agrarische reststomen gaan benutten bijvoorbeeld voor het vervaardigen van verpakkingsmateriaal. Bio Futura's assortiment van composteerbaar wegwerpservies en bestek is gemaakt van hernieuwbaar materiaal en volledig composteerbaar. Deze duurzame disposables zijn over het algemeen gemaakt van de volgende grondstoffen:

 

Palmleaf Bio FuturaPalmblad 


Een wonder uit de natuur. Dat mogen we met recht zeggen over de Palmblad producten. Deze producten zijn hét voorbeeld van hoe mensen kunnen leven van de natuur en er verantwoord mee omgaan.

Het verhaal van palmblad begint in India. Er werd ontdekt dat een speciaal soort palm per jaar een aantal bladeren verliest, die zeer goed geschikt zijn voor het maken van wegwerpartikelen. Zo ontstaat het idee om van de bladeren borden en schalen te persen. Deze producten worden gebruikt in plaats van de gebruikelijke plastic borden en schalen en levert een enorme positieve bijdrage aan het milieu. 

De producten zijn hittebestendig en watervast. Alles wordt handmatig geproduceerd. Elk product is dus uniek en dat geeft zijn authentieke en natuurlijke uitstraling. Maar het aller belangrijkste is dat de producten 100% biologisch afbreekbaar zijn. Na gebruik kunnen de Palmbladartikelen gewoon in de AGF container. Dus géén belasting voor ons milieu. 

Bijkomend voordeel is het positieve effect voor de lokale gemeenschap in India, waar deze producten worden gemaakt. Dankzij dit project hebben 500 mensen in India een baan en kunnen dus in hun levensonderhoud voorzien en hun kinderen naar school laten gaan.
Palmblad is dus 100% biologisch afbreekbaar en 100% FairTrade.

 

Paper Bio Futura

 

Papier 


Het karton dat gebruikt wordt voor onze koffiebekers en soep-ijscontainers wordt gemaakt van papierpulp uit duurzaam bosbeheer. Een groot deel van onze artikelen draagt tevens het SFI certificaat, dat staat voor Sustainable Forestry Initiative, welke vergelijkbaar is met het bekendere FSC certificaat. Alle artikelen zijn chloorvrij gebleekt en indien bedrukt, is er gebruik gemaakt van inkt op water en/of sojabasis. Dit zorgt ervoor dat de bekers en containers zo natuurlijk mogelijk blijven en 100% composteerbaar zijn.

Kraftpapier is een zeer sterke papiersoort gemaakt van houtsnippers uit naaldhout.
De houtsnippers komen vooral van boomsoorten zoals de spar en de den, omdat deze een lange vezel hebben. Deze lange vezel zorgt voor de sterkte en hoge kwaliteit van het papier. Tijdens de verwerking van houtvezel tot papierpulp wordt het natuurlijke bindmiddel lignine gescheiden van de cellulose, waardoor er een zeer zuiver product ontstaat. Het kraftpapier dat gebruikt wordt voor onze producten is ongebleekt en heeft een natuurlijke bruine kleur. Het papier is natsterk en door zijn zuivere samenstelling zeer geschikt om te recyclen en te composteren. Doordat het materiaal gemaakt wordt van snel groeiende boomsoorten is het product ook nog eens zeer duurzaam.

Ook voor het verzenden van onze producten gebruiken wij duurzaam geproduceerd karton.
 
 

Sugar Cane Bio Futura


Suikerriet


Wegwerpservies van suikerriet wordt gemaakt van restproducten uit de suikerindustrie. Normaal gesproken worden de suikerriet stengels na het uitpersen als afval verwerkt of verbrand. Bij de productie van ons wegwerpservies worden deze stengels gesneden en tot pulp gemalen. Deze pulp wordt samen met water in een vorm geperst tot borden, soepkommen en menubakken. Het servies is na gebruik 100% composteerbaar en zorgt hiermee weer voor voedingsstoffen voor planten en gewassen. Suikerriet is net als bamboe een snelgroeiend gras, wat het een zeer duurzame grondstof maakt.

De producten gemaakt van suikerriet zijn zeer stevig en hiermee gemakkelijker in gebruik dan de bekende papieren en plastic wegwerpserviezen. Het materiaal is hitte, olie, vocht en vriezerbestendig, wat het een zeer veelzijdig product maakt. De producten kunnen zelfs verhit worden in de oven tot 200 °C en in de magnetron tot 750 Watt.
 
 

Corn Bio Futura


Maïs


Veel van onze producten zijn gemaakt van een Bioplastic genaamd PLA, dit is een afkorting voor Poly Lactic Acid. Dit materiaal wordt doorgaans gemaakt van de suikers en zetmeel uit maïs en bieten. Hieruit wordt melkzuur gewonnen, waarna het verwerkt wordt tot een granulaat. Vanuit dit granulaat kunnen eindeloos veel producten gemaakt worden, zoals onze Polarity bekers en Deli Containers. De producten kenmerken zich door hun sterkte en transparantie, daarnaast is het ook 100% composteerbaar en voedselveilig. Omdat PLA niet hittebestendig is, is het slechts geschikt voor koude dranken en gerechten. Bij verwarming vanaf zo’n 45°C kan er al vervorming optreden, hierom is het ook belangrijk dat de producten op een koele plaats bewaard worden.

Het produceren van PLA is zeer duurzaam, omdat de CO2 uitstoot zo’n 75% minder is dan bij de productie van olieplastics. Ook is het gecertificeerd en binnen 90 dagen composteerbaar in een industriële installatie.

CPLA wordt tevens van suikers en zetmeel uit maïs gemaakt. Bij de prodroductie van het PLA wordt er dan echter talk toegevoegd.Hierdoor kristalliseert het materiaal en ontstaat er CPLA; Crystallized Poly Lactic Acid. Uiteindelijk bestaat het product uit zo’n 70-80% uit PLA en 20-30% uit talk, waardoor hittebestendig is en nog steeds composteerbaar.
 
 

 Wood Bio Futura(Berken)houtHet dennen- en berkenhout dat gebruikt wordt voor de productie van onze producten wordt gewonnen uit duurzaam beheerde bossen en is FSC-gecertificeerd. Bij het kappen van deze bomen wordt rekening gehouden met de lokale maatschappij en natuur. Zowel dennen- als berkenbomen zijn een snel groeiende bomensoort, maar ondanks deze snelle groei krijgen alle bossen een periode van herstel na het kappen. Het materiaal is onbehandeld en daarmee volledig composteerbaar. De producten worden doorgaans dichtbij het gebied geproduceerd waar de grondstof vandaan komt, hierdoor hoeft het hout geen lange weg af te leggen en blijft het duurzaam.


 Bamboo Bio Futura


Bamboe


De bamboe die gebruikt wordt voor onze producten wordt gewonnen uit duurzaam bosbeheer, dat betekent dat er rekening gehouden wordt met de omgeving en omliggende natuur. Daarnaast is bamboe een snelgroeiend gras, waardoor het bos zichzelf snel weer herstelt. Het bamboe is onbehandeld, waardoor het na de productie nog steeds composteerbaar is. Het is een zeer sterk materiaal en kan voor zeer veel producten gebruikt worden als grondstof. 

 Bio Futura Catalogus

The Green Web Foundation - Biofutura.nl

 

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Bio Futura en ontvang het laatste nieuws op het gebied van duurzame disposables en verpakkingen.

OVER BIO FUTURA B.V.

Wij zijn gevestigd in de Van Nelle Fabriek: 

Van Nelleweg 1, Unit 19 3044 BC Rotterdam

Tel: +31 (0)10 7370797

Email: info@biofutura.nl

KvK: 57509948

Betalingsmethodes                    

  Bio Futura Francais Bio Futura Deutschland                                                                                   Volg ons