Doorzoek site

 alt=

  • Klantenservice
  • 010 - 737 07 97

Enige tijd geleden werden wij benaderd door de Liberale Partij Maastricht, een lokale en kleine fractie, met veel grote idealen. Net als wij vonden zij het vreemd dat er bij grote evenementen zoals het carnaval, nog steeds gebruik gemaakt wordt van plastic wegwerpbekers. Om precies te zijn van PET-plastic. Inmiddels is het carnaval voorbij en werden wij door middel van foto’s op de hoogte gebracht van de plastic ravage op de straten.

De Liberale Partij Maastricht heeft inmiddels vragen neergelegd bij het College van Burgemeester en Wethouders in Maastricht. Zij willen net als wij graag weten waarom er toch gekozen is voor PET in plaats van biobased materiaal zoals PLA. Wij zijn erg benieuwd naar de antwoorden!

Posted in News NL By Marianne vd Berg

Volgens berekeningen van Milieu Centraal verdwijnt er per persoon, per jaar, zo’n 50 kilo voedsel in de afvalbak. Slecht voor het milieu én de portemonnee. Deze verspilling gebeurt thuis, door bijvoorbeeld het koken van te grote porties en het te groot inkopen. Maar ook restaurants gooien op jaarbasis enorme hoeveelheden eten weg.

Geef of neem teveel bestelde of teveel geserveerde gerechten gemakkelijk mee naar huis, zonder te hoeven slepen met witte, niet goed sluitende, plastic bakjes. Onze doggy box is gemaakt van duurzaam geproduceerd kraft, lekvrij door een biologisch afbreekbare en composteerbare coating én voorzien van een handig handvat. De praktische en milieubewuste hulp tegen het onnodig weggooien van voedsel. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en formaten.

In Duitsland en België heeft onze doggy box al geleid tot meerdere succesvolle projecten. Met veel enthousiasme, informatie en steun van de overheid zijn daar al kleine stappen genomen tegen het verspillen van voedsel. We hopen deze trend door te kunnen zetten, ook in andere landen! 

Posted in News NL By Marianne vd Berg

'Voedselverspilling is wereldwijd een groot probleem. Maar liefst 1/3 van al het geproduceerde voedsel wordt weggegooid. Ook in de Nederlandse horeca wordt jaarlijks nog 51 miljoen kilo voedsel weggegooid. Gemiddeld verdwijnt er per horecagelegenheid per jaar voedsel met een inkoopwaarde van maar liefst € 7.000,- in de prullenbak. Voedselverspilling is dus ook omzetverspilling. Gelukkig is er ResQ Club om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan! ResQ staat voor 'rescuing food from becoming waste' en is een platform waarmee horecaondernemers voedselverspilling kunnen terug dringen.

Bio Futura ondersteunt duurzame initiatieven en is daarom een samenwerking met ResQ Club aangegaan. Want naast dat wij duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben en daarom alleen biologisch afbreekbare verpakkingen aan onze partners aanbieden zien wij ook graag dat er minder voedsel wordt verspild!

Via het platform van ResQ Club kunnen horecaondernemers gemakkelijk en snel aanbiedingen plaatsen van eten dat anders verspild dreigt te worden. Consumenten die de ResQ app hebben gedownload kunnen deze aanbiedingen direct vanuit de app bestellen, afrekenen en halen vervolgens af of dineren in het restaurant.

ResQ Club komt van origine uit Finland en is momenteel ook actief in Duitsland, Estland, Zweden, Canada en Maleisië. In korte tijd zijn al meer dan 125.000 porties eten gered die anders weggegooid zouden worden.

ResQ Club is flink aan het groeien in Amsterdam en breidt binnenkort uit naar andere Nederlandse steden. Momenteel werkt ResQ Club met 60 horecapartners in Amsterdam samen waaronder een aantal hotels uit de Accor Hotel Groep. Naast het tegengaan van voedselverspilling en het uitdragen daarvan draag je door ResQ te gebruiken bij aan het verwezenlijken van MVO-doelstellingen. Omdat je als horecaondernemer altijd zichtbaar bent in de ResQ app en consumenten meldingen ontvangen van nieuwe aanbiedingen kun je met ResQ ook een breder en bewuster publiek bereiken en haal je extra omzet uit eten dat anders wordt weggegooid.

Omdat wij graag zien dat de horeca branche op alle vlakken wordt verduurzaamd raden we onze partners aan om ResQ te gebruiken. Aanmelden bij ResQ Club?

Aanmelden als horecaondernemer, dat kan via de volgende link: Meld je aan bij ResQ Club

Benieuwd naar de ResQ app voor consumenten? Download de app via de App store of Google Play. 


        https://resq-club.onelink.me/3447581396?pid=Email&c=Bio_Futura


 

Posted in News NL By Marianne vd Berg

De eerste grote beurs zit er alweer op voor ons dit jaar, maar we zitten niet stil! Van 20 tot en met 22 maart zijn wij namelijk te vinden op de Horeca & Food Inspiratie te Venray. De beurs zal plaatsvinden in de evenementenhal Venray, waar wij op standnummer 117 zullen staan.

Op Horeca en Food Inspiratie zijn tevens kookwedstijden, demonstraties van lokale chefs, kook clinics en bierproeverijen. Genoeg mogelijkheden om inspiratie op te doen en te netwerken. Tot dan!

 

Posted in News NL By Marianne vd Berg

Product - Bedrukte koffiebekers

2 feb. 2017 15:02:24

Op zoek naar een simpele, milieuvriendelijke en effectieve manier om het bedrijf of evenement te promoten? Onze koffiebekers kunnen van 1 kleur tot full colour bedrukt worden met een eigen logo of tekst. De gepersonaliseerde bekers zijn al leverbaar vanaf 1000 stuks voor de dubbelwandige variant en vanaf 50.000 stuks voor de enkelwandige variant. Hoge kwaliteit bekers met een minimale impact op het milieu, uw nieuwe visitekaartje!

Voor meer informatie, vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met ons via info@biofutura.nl


Posted in News NL By Marianne vd Berg

Beurs - Biofach 2017

2 feb. 2017 13:52:36

Van 15 tot 18 februari zijn wij weer aanwezig op de grootste bio-beurs van de wereld.
De Biofach wordt elk jaar gehouden in de Duitse plaats Nürnberg en trekt bezoekers van over de hele wereld. Dit jaar zijn wij te vinden in Hal 9 met standnummer 640. Let op, dit jaar staan wij niet in de internationale hal.

 

Posted in News NL By Marianne vd Berg

Nieuw - Matzwart bestek en Spork

2 feb. 2017 13:48:49

Ons zwarte bestek van CPLA krijgt een make-over. Binnenkort zal het zwarte wegwerpbestek verkrijgbaar zijn in een nieuwe uitvoering, namelijk in het matzwart. Een nog chiquere en luxere uitstraling en geen zichtbare vingerafdrukken meer op het bestek! Ook zal er een voorverpakte bestekset verkrijgbaar zijn in het zwart, perfect voor onderweg.

Ook zal er binnenkort een nieuw artikel toegevoegd worden aan het witte wegwerpbestek van bioplastic. Ideaal voor salades, noodles en pastagerechten: de Spork! Een spork is een combinatie van een lepel en een vork, perfect voor gerechten met saus, dressing of bouillon.
 

Posted in News NL By Marianne vd Berg

Nieuw - Saladebakjes van PLA

2 feb. 2017 13:40:04

Ook in 2017 gaan we door met het vernieuwen en verbeteren van ons assortiment.
Naast de saladebakjes met klapdeksel, zal er een nieuw type saladebakje bij komen met bijpassende deksel. Deze bakjes hebben een bijzonder ontwerp en worden de “Diamond bowl” genoemd.

De saladebakjes zullen verkrijgbaar zijn in de maten 500 en 700 ml en zijn helemaal transparant.
Perfect voor kleurrijke salades, smoothie bowls en andere ontbijtgerechten.
De bakjes zijn niet hittebestendig, maar na gebruik wel composteerbaar in een industriële installatie.
Al met al een mooie toevoeging aan ons huidige assortiment!
 

 

Posted in News NL By Marianne vd Berg

Nieuwe partner: Green Events

11 jan. 2017 15:07:04

Bij Bio Futura werken wij al jaren nauw samen met evenementen organisaties, cateraars en foodtrucks om evenementen te verduurzamen op het gebied van disposables. Om dit in de aankomende jaren nog beter te kunnen doen zijn wij de samenwerking aangegaan met Green Events.

Green Events is een platform voor het verduurzamen van evenementen, op uiteenlopende vlakken.
Zij geloven net als wij dat verduurzaming niet altijd moeilijk of duur hoeft te zijn.
Met een team vol enthousiasme en kennis organiseren zij masterclasses, adviesbijeenkomsten en inspirerende activiteiten. Hiermee willen zij verschillende partijen en vooral de juiste personen bij elkaar brengen.

Naast het verduurzamen zelf, houdt de organisatie zich ook bezig met het certificeren en belonen van festivals die aantoonbare verduurzamingen hebben doorgevoerd. Sinds 2007 reiken zij de Greener Festival Awards uit, die al meer dan 300 festivals ontvangen hebben.

Al met al een samenwerking waar wij trots op zijn en veel toekomst in zien!
Voor meer informatie over Green Events: Green Events


Posted in News NL By Marianne vd Berg

Voorraadtelling - 2 januari gesloten

30 dec. 2016 14:59:09

Op maandag 2 januari hebben wij onze jaarlijkse voorraadtelling, dit betekent dat wij op deze dag geen bestellingen kunnen verwerken. Ook de klantenservice is gesloten.
 
Bestellingen geplaatst op vrijdag 30 december (tot 17:00) worden diezelfde dag verwerkt en verstuurd. Bestellingen die later geplaatst worden, worden dinsdag 3 januari verwerkt en verstuurd, de volgende dag geleverd.
 
Vanaf 3 januari staat de klantenservice weer paraat en worden de orders als vanouds verwerkt.

Wij wensen u een fijne jaarwisseling en een prachtig nieuwjaar!
 
Posted in News NL By David Gnatzy

 Bio Futura Catalogus

The Green Web Foundation - Biofutura.nl

 

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Bio Futura en ontvang het laatste nieuws op het gebied van duurzame disposables en verpakkingen.

OVER BIO FUTURA B.V.

Wij zijn gevestigd in de Van Nelle Fabriek: 

Van Nelleweg 1, Unit 19 3044 BC Rotterdam

Tel: +31 (0)10 7370797

Email: info@biofutura.nl

KvK: 57509948

Betalingsmethodes                    

  Bio Futura Francais Bio Futura Deutschland                                                                                   Volg ons