Blog

Bedrijfsuitje - Klantenservice gesloten

Wij werken heel het jaar hard om onze klanten de beste service te geven. Om even te ontspannen met het gehele team is er donderdag 19 oktober een bedrijfsuitje gepland. De klantenservice zal daarom op die dag vanaf 15:00 gesloten zijn. Bestellingen kunt u gewoon via de website bij ons plaatsen. Bestellingen die voor 17:00 online geplaatst en direct afgerekend worden, zullen die dag automatisch verwerkt en verzonden worden. Vrijdag zijn wij vanaf 9:00 weer telefonisch bereikbaar, u kunt ons natuurlijk altijd een email sturen: klantenservice@biofutura.com

'Online shoppen beter voor het milieu'

Een Britse expert heeft verklaard dat het milieuvriendelijker is om goederen online te bestellen en deze thuis in een pakket te ontvangen, dan om zelf de straat op te gaan om een soortgelijke aankoop te doen.

Meer lezen

5e Landelijke Compostdag groot succes!

Op zaterdag 26 maart 2011 vond voor de vijfde keer de Landelijke Compostdag plaats. De belangstelling was overweldigend. Op vele plaatsen in Nederland stonden mensen in de rij om gratis compost op te halen. 

Meer lezen

Duurzaam plastic van kippenveren

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat sterk, duurzaam plastic gemaakt zou kunnen worden uit kippenveren. Ieder jaar worden miljarden tonnen kippenveren vernietigd, die beter gebruikt zouden kunnen worden als grondstof, aldus de onderzoekers.

Meer lezen

PLA bespaart 65% op fossiel energiegebruik

Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen voor bioplastics en biobrandstof zorgt voor een lagere uitstoot van broeikasgassen en verbruikt minder fossiele energie, dan vergelijkbare plastics en brandstoffen uit de petrochemische industrie. Er is in deze studie geen rekening gehouden met eventuele landgebruiksverandering. Voor Nederland komen alle bioplastics, en vooral het afbreekbare bioplastic PLA, gemaakt van suikerbieten met een besparing van 65 procent op fossiel energiegebruik, als beste uit de bus.

Meer lezen

Plastic eiland in oceaan fata morgana?

"Ergens op de Stille Oceaan, tussen San Francisco en Hawaï, drijft een serie vreemde objecten. Het is een soort archipel, tien jaar geleden ontdekt, die minstens zo groot is als Frankrijk, Spanje en Portugal samen. Het gaat om een kolossale drijvende hoeveelheid plastic. Afvalplastic om precies te zijn."

Meer lezen

Bioplastic van rioolwater

Bioplastics werden tot nu toe voornamelijk gemaakt van voedselresten, bijvoorbeeld van maïs en aardappelen, maar nu is er iets nieuws: plastic van rioolwater. 

Meer lezen

Scroll to top