Onze webshop is 24/7 open. U kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken via  klantenservice@biofutura.com of 010-7370797.
Meer informatie? Kijk hier. Het is momenteel erg druk bij de vervoerders, houd rekening met 1 à 2 dagen extra verwerkingstijd.

Brussel overweegt verbod plastic draagtassen

Gratis plastic tasjes zoals die in supermarkten en op de markt worden weggegeven moeten verdwijnen. De Europese Commissie overweegt zelfs een verbod. Staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) wil liever met de detailhandel afspraken maken om vrijwillig een eind te maken aan de tasjes. Dat wordt een doelstelling in de Nationale Afvalagenda, waarmee hij nog voor de zomer komt. De Europese milieuministers bogen zich maandag in Brussel over dit probleem, op verzoek van Oostenrijk en Italië, die al een verbod kennen. Ook eurocommissaris Janez Potocnik (Milieu) voelt daar wel voor. De weggeeftasjes zorgen in Europa volgens Atsma voor een plastic afvalberg van honderden miljoenen tonnen per jaar, die steeds moeilijker te verwerken is. Brussel wil een brede discussie met alle betrokkenen om te kijken hoe dit milieuprobleem kan worden gestopt. Bron: Nu
Scroll to top