Duurzame rietjes

De laatste tijd is er veel discussie over plastic producten voor eenmalig gebruik, met name plastic rietjes moeten het hierbij terecht ontgelden. Alleen al in de Verenigde Staten worden er naar schatting zo'n 500 miljoen rietjes per dag gebruikt, vervanging hiervan door duurzame alternatieven zal dus enorme milieuvoordelen opleveren. Naast dat rietjes sowieso al niet makkelijk te recyclen zijn, worden de meeste rietjes niet op juiste wijze weggeworpen. Ze eindigen daarom eerder op straat of op het strand en daarmee in de natuur, dan in een recyclinginstallatie of verbrandingsoven.

De EU bespreekt de mogelijkheden van een totaalverbod op plastic rietjes, maar veel (horeca)bedrijven wachten hier gelukkig niet op en zijn al op zoek gegaan naar duurzame alternatieven.

Bij Bio Futura bieden wij al jaren een aantal goede alternatieven aan gemaakt van composteerbaar bioplastic (PLA). De populariteit van deze PLA rietjes is de afgelopen maanden flink gegroeid met als gevolg: veel bestellingen en daardoor zelfs een tijdelijk voorraadtekort. Door de wereldwijd enorm toegenomen vraag hebben ook onze leveranciers moeite om voldoende te produceren. Gelukkig hoeven jullie niet al te lang te wachten, half september verwachten wij nieuwe voorraad PLA rietjes.

Tegelijkertijd brengen deze ontwikkelingen mogelijkheden met zich mee om ons assortiment milieuvriendelijke rietjes verder uit te breiden. Naast composteerbare bioplastic rietjes, kijken wij bij Bio Futura op dit moment naar alternatieven uit papier of zelfs stro; natuurlijker wordt het niet!

We informeren jullie uiteraard direct als deze nieuwe producten aan ons assortiment zijn toegevoegd.

Hebben jullie zelf nog suggesties? Laat het ons weten: klantenservice@biofutura.com


Bioplastic straws

Scroll to top