Kwaliteit van paprika's en trostomaten verpakt in milieuvriendelijk PLA lijkt beter

De kwaliteit van paprika's en trostomaten verpakt in PLA lijkt hoger te scoren dan in traditionele kunststoffen. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Nederlandse Wageningen UR Food & Biobased Research. Eerder onderzoek van het Nederlandse Wageningen UR Food & Biobased Research dit jaar bewees al dat verpakkingsmaterialen zoals suikerrietvezels, PLA-schaaltjes en PLA-folies beter scoren op milieuprestaties. "We geven retailers hiermee een tool in handen om minder derving te hebben in de winkels en gelijktijdig iets goeds te doen voor het milieu", zegt Paul Hendriks.  "Wij gebruiken al jaren composteerbare verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen en zijn blij dat wetenschappelijk onderzoek nu ondersteunt wat wij al die tijd al ervaren. In de praktijk blijkt dat onze versproducten twee dagen langer houdbaar blijven in PLA." Bron: Biojournaal
Scroll to top