Nieuws

Duurzame rietjes

De laatste tijd is er veel discussie over plastic producten voor eenmalig gebruik, met name plastic rietjes moeten het hierbij terecht ontgelden. Alleen al in de Verenigde Staten worden er naar schatting zo'n 500 miljoen rietjes per dag gebruikt, vervanging hiervan door duurzame alternatieven zal dus enorme milieuvoordelen opleveren.

Meer lezen

Nieuwe gezichten

Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn hebben we ons team uitgebreid met twee nieuwe collega's: Timon Borgdorff (sales support, Nederland) en Sander Lenselink (sales consultant, Nederland). Daarom een kleine introductieronde.

Meer lezen

Bio Futura op de Duitse televisie

Enkele weken geleden kregen wij bij Bio Futura de mogelijkheid om samen te werken met de Duitse TV zender Das Erste aan een uitzending over alternatieven voor plastic wegwerp producten. De aanleiding voor deze uitzending was onder andere een recent plan van de Europese Unie. In dit plan wordt er gepleit voor een algeheel verbod van plastic producten voor eenmalig gebruik, dat uitgevoerd zou moeten worden in de aankomende jaren. Omdat niet iedereen zich bewust is van de hoeveelheid milieuvriendelijke alternatieven was het een mooie kans voor ons en twee andere bedrijven / initiatieven om ons verhaal te delen. 

Meer lezen

Simpele en effectieve ideeën om je festival te verduurzamen!

Simpele en effectieve ideeën om je festival te verduurzamen!

Soms lijkt het wel of het aantal festivals met grote aantallen blijft toenemen. Ieder weekend is er ergens iets te doen en ook in de koude maanden gaan we gewoon door. Geweldig voor iedereen die wel van een feestje houdt, maar het heeft ook een enorme impact op het milieu. Steeds meer festivalorganisaties en evenementenbureaus zijn zich hiervan bewust en nemen dan ook maatregelen om hun event te verduurzamen. Vaak gebeurt dit met voor de hand liggende oplossingen, waarbij het energieverbruik of de hoeveelheid afval enigszins naar beneden gebracht wordt. Soms zijn het echter ontzettend originele en toch simpele manieren om te verduurzamen én om bewustwording te creëren.

Fietsen voor Energie MadNes

Foto: www.madnesfestival.nl

Meer lezen

Entomofagie: Hét alternatief voor vlees?

Entomofagie: Hét alternatief voor vlees?

Wetenschappers, specialisten en een groot deel van social media roepen het al een tijd:
Minder vlees eten is noodzakelijk. Voor onze eigen gezondheid én voor het milieu.
Tijd om een alternatief onder de loep te nemen: insecten!

Jaren geleden was het idee nog zo vreemd, exotisch, eng of misselijkmakend: het eten van
insecten. Deze gedachten zullen bij een groot deel van de Europese bevolking nog steeds
omhoog komen als het om dit onderwerp gaat, maar nu komt hier langzaam verandering in.
Er zijn inmiddels talloze cateraars en restaurants die experimenteren met insecten. Daarnaast
zijn de eetbare insecten ook online, samen met de bijbehorende kookboeken, verkrijgbaar.

Meer lezen

Aangepaste openingstijden 02-02-2018

Op 2 februari 2018 sluiten wij iets eerder vanwege een bedrijfsuitje. Onze klantenservice zal vanaf 15:30 gesloten zijn. Alle orders die voor 17:00 via onze webshop worden geplaatst worden nog wel gewoon verwerkt. 

Scroll to top