Blog

PEFC: een keurmerk dat hout snijdt

Bijna vanzelfsprekend wordt er iedere dag heel wat hout en papier voor verpakkingen gebruikt. Om ook in de toekomst te kunnen blijven profiteren van houtproducten, zoals hout, papier en karton, is het noodzakelijk dat bossen duurzaam beheerd worden. Het PEFC keurmerk (Programme for the Endorsement of Forest Certification) is opgericht om wereldwijd duurzaamheid te stimuleren bij boseigenaren, en ook het inzetten van duurzaam hout(producten) in de handelsketen door bedrijven en het gebruik ervan door consumenten. Bij Bio Futura beschikken wij over verschillende certificeringen, waaronder PEFC, om de duurzame herkomst van onze producten transparant en inzichtelijk te maken voor onze klanten. Bij de inkoop van onze producten worden strenge eisen aan onze leveranciers en hun duurzaamheidsprestaties gesteld. In dit artikel gaan we specifiek verder in op PEFC; wat houdt dit internationaal erkende keurmerk nu precies in?

PEFC

Meer lezen

Op bezoek bij: Familie van Rijk

Weggestopt tussen wat kleine ondernemingen en een HEMA zit een zaakje met een frisse uitstraling. Het mintgroene pand met het gele naambord valt op tussen de overwegend sobere gebouwen in de straat. Op het raam is duidelijk te zien wat je hier kunt verwachten: Eetkamer, Eetwinkel en Brood op de Zaak. De 3 onderdelen die samen de basis vormen voor Familie van Rijk, aangevuld met een hoekje voor de lekkerste speciaalbiertjes.

De eetwinkel en eetkamer is opgestart in 2016, in een oude bakkerij aan de Amsterdamsestraatweg te Utrecht. De eigenaren Raymond & IJsbrand kennen elkaar echter al 15 jaar en werken al jaren samen met elkaar. Ook werken zij al enkele jaren samen met ons (Bio Futura), dus hoog tijd om kennis te maken met deze gedreven ondernemers.

Familie van Rijk -1

Foto: www.familievanrijk.nl

Meer lezen

‘Over groene grenzen’ onze presentatie op de conferentie ‘Green Washing of Green business’ van PEFC - Empack

Tijdens de laatste editie van Empack, een van de grootste verpakkingsbeurzen in Nederland, werd Bio Futura uitgenodigd door PEFC, het keurmerk voor duurzaam bosbeheer, om een presentatie te geven over duurzame materialen binnen het thema ‘Green washing of Green Business’. Dit was een belangrijke gelegenheid om meer te vertellen over de uitdagingen waar wij als duurzaam bedrijf tegenaan lopen. Belangrijk, omdat ‘duurzaamheid’ een containerbegrip is geworden en het begrip steeds vaker onder een vergrootglas komt te liggen. Met onze presentatie wilden wij een helder verhaal vertellen over (onze) waardes en visies op het gebied van duurzaam ondernemen, waarmee wij hopelijk ook anderen kunnen inspireren.

Flowers Green

Meer lezen

3 vervuilende producten én milieuvriendelijke alternatieven

We weten allemaal wel dat plastic zakjes, verpakkingen en bijvoorbeeld rietjes een ramp zijn voor het milieu. Vertellen dat deze producten de grote vervuilers in je huishouden zijn, zou een enorme open deur zijn. Daarom hierbij een lijstje met vervuilende producten die je misschien niet aan ziet komen én die vrij eenvoudig te vervangen zijn door een milieuvriendelijker alternatief.

 

Seepje Schillen

Meer lezen

Na milieu-impactstudie kiest overheid voor recycling van biobased koffiebekers

De laatste jaren maken Nederlandse overheden bewust noodzakelijke, duurzame stappen. Om hun eigen groene beloftes waar te maken, geven ze steeds vaker de voorkeur aan biobased producten, gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen (zoals zetmeel en melkzuur), waaronder duurzame koffiebekers. Plastic bekers zijn op de werkvloer niet langer een optie en daarom kiest de Rijksoverheid voor de grootschalige inkoop van papieren bekers met een coating van polymelkzuur (PLA). 

 

Koffiebekers Kraft Bio Futura

Meer lezen

Entomofagie: Hét alternatief voor vlees?

Wetenschappers, specialisten en een groot deel van social media roepen het al een tijd: Minder vlees eten is noodzakelijk. Voor onze eigen gezondheid én voor het milieu. Tijd om een alternatief onder de loep te nemen: insecten!

Jaren geleden was het idee nog zo vreemd, exotisch, eng of misselijkmakend: het eten van insecten. Deze gedachten zullen bij een groot deel van de Europese bevolking nog steeds omhoog komen als het om dit onderwerp gaat, maar nu komt hier langzaam verandering in. Er zijn inmiddels talloze cateraars en restaurants die experimenteren met insecten. Daarnaast zijn de eetbare insecten ook online, samen met de bijbehorende kookboeken, verkrijgbaar.

 

Insectburger

Meer lezen

Wat is een circulaire economie?

Zo'n term die steeds vaker voorkomt, in het nieuws, op de politieke agenda’s en misschien zelfs bij het koffiezetapparaat: Circulaire Economie. Een innovatieve en voor velen wellicht een nieuwe manier van werken, die erg veel kansen biedt voor ondernemers. Maar wat houdt zo’n circulaire economie en circulair ondernemen eigenlijk in? Daarom hier een korte introductie en uitleg over deze nieuwe en duurzame vorm van ondernemen.

 

 

Meer lezen

Vraag naar (duurzaam) geproduceerd papier blijft stijgen

Wereldwijd neemt de vraag naar papier en karton sterk toe. Door het verbod op plastic (draagtassen) in een toenemend aantal landen, is er een oplopende vraag naar papier ontstaan. Daarnaast loopt in belangrijke productielanden zoals China het aanbod van papier steeds verder terug. Deze recente ontwikkelingen op de papiermarkt zorgen onder meer voor langere levertijden en hogere grondstofprijzen van nieuw én gerecycled papier.

Meer lezen

Aangepaste openingstijden 02-02-2018

Op 2 februari 2018 sluiten wij iets eerder vanwege een bedrijfsuitje. Onze klantenservice zal vanaf 15:30 gesloten zijn. Alle orders die voor 17:00 via onze webshop worden geplaatst worden nog wel gewoon verwerkt. 

Scroll to top