Collect A Cup - zorgt voor een efficiënte inzameling van uw koffiebekers 

Ieder jaar komen er nog steeds miljarden kartonnen drinkbekers ongesorteerd in het restafval terecht. Niet alleen onnodig, maar juist ook een gemiste kans! Deze bekers laten zich namelijk goed gesorteerd ophalen! Als specialist van onder andere biobased (koffie)bekers biedt Bio Futura in samenwerking met Van Gansewinkel en Van Houtum een milieuvriendelijk en kostenbesparend inzamelsysteem aan, genaamd ‘Collect A Cup’. Dit is een flexibele dienst die ervoor zorgt dat uw gebruikte kartonnen koffiebekers regelmatig worden opgehaald. 

In dit duurzame systeem worden alle soorten gebruikte kartonnen bekers meegenomen in de oud papier route van Van Gansewinkel; kunt u naar eigen behoefte de ophaalfrequentie (1-4 x per maand) bepalen. Een inzamelbak en bijbehorende zakken zijn daarnaast ook beschikbaar. Indien al voorhanden, kunt u uiteraard ook uw eigen bakken gebruiken. Hierop worden de bekers in containers van 240L of 500L gericht verzameld en geleegd door de ophaaldienst. Daarnaast zijn wij bij Bio Futura op dit moment druk bezig om alle recycling mogelijkheden van onze biologische afbreekbare koffiebekers in kaart te brengen om de kringloop volledig te kunnen sluiten. 

De voordelen van ‘Collect A Cup’ voor u en uw bedrijf overzichtelijk op een rij:

  • Gebruikte koffiebekers worden uit het restafval gefilterd; in een gewone afvalbak worden de kartonnen bekers niet efficiënt opgevangen. Met als gevolg dat deze relatief sneller voller is en dus vaker geleegd moet worden. 

  • Besparing afvalkosten; (doorgaans) minder restafval en ophaalkosten

  • Onderscheid maken door duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord inkoop: positieve en betrokken uitstraling voor uw bedrijf.

  • Bio Futura biedt u een totaalconcept waarbij duurzame koffiebekers eenvoudig en gemakkelijk geleverd en opgehaald worden.


Heeft u nog vragen omtrent ‘Collect A Cup’ en/of wilt u meedoen? Neem contact op met: klantenservice@biofutura.com

Scroll to top