PLA Flessen

Eindelijk! Na jaren zoeken voor de ideale PLA flessen hebben wij ze eindelijk in het assortiment. Wij krijgen al jarenlang de vraag of wij PLA flessen kunnen leveren omdat klanten graag hun sappen en smoothies duurzaam willen verpakken. Onze flessen zijn gemaakt van 100% PLA en de doppen zijn gemaakt van Bio-PE omdat een dop uit PLA niet geschikt is. Op dit moment hebben wij 2 formaten (250 en 500 ml), maar meer formaten zijn onderweg.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De flessen zijn gemaakt van PLA (Poly Lactic Acid), een speciaal composteerbaar bioplastic. PLA is gemaakt van de melkzuren uit maiszetmeel. De bijgeleverde dop is gemaakt van -niet composteerbaar- Bio-PE, dit is een 100% plantaardig product gemaakt van suikerriet. Het transparante materiaal waarvan de fles gemaakt is is niet hittebestendig en kan gaan vervormen bij temperaturen boven de 40 °C. Ook al zijn de flessen gemaakt van het composteerbare materiaal PLA, zijn ze niet geschikt om thuis te composteren, daarvoor is het materiaal te dik. De focus van het voordeel van het gebruik van PLA ligt op het feit dat de flessen 100% plantaardig zijn en daarom perfect zijn voor het gebruik van verse sappen, smoothies en detoxproducten.

Op dit moment hebben wij 2 formaten in het assortiment: 250 ml & 500 ml. De 250 ml is perfect voor 1 glas en de 500 ml is geschikt voor een XL smoothie of sap. 

Alle flessen worden geleverd met een Bio-PE dop. Deze doppen zitten losjes op de flessen gedraaid zodat de binnenkant van de flessen schoon blijven. Nadat de flessen zijn gevuld kan de dop volledig op de fles gedraaid worden zodat de fles goed verzegeld is.

Scroll to top