Onze topprioriteiten zijn de gezondheid van onze klanten en collega's te garanderen en tegelijk onze bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
Onze webshop is 24/7 open. Ons magazijn werkt momenteel met beperkte capaciteit, houdt rekening met 1 à 2 dagen extra verwerkingstijd.

U kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken via klantenservice@biofutura.com of 010-7370797.
Meer informatie over onze service tijdens de corona-uitbraak? Kijk hier voor de meest gestelde vragen van de afgelopen dagen.

CPLA

Image

CPLA wordt van suikers en zetmeel uit maïs gemaakt. Bij de productie van het PLA wordt er dan echter talk toegevoegd.Hierdoor kristalliseert het materiaal en ontstaat er hittebestendig CPLA; Crystallized Poly Lactic Acid. Uiteindelijk bestaat het product uit zo’n 70-80% uit PLA en 20-30% uit talk, waardoor hittebestendig is tot 85  en nog steeds 100% composteerbaar.

Wij gebruiken CPLA voor ons bioplastic bestek en voor deksels voor de koffiebekers en foodcontainers. CPLA is van nature wit maar wij hebben ook zwarte CPLA producten. Zwart CPLA krijgt zijn kleur door de toevoeging van houtskool, zodat de kleur geen negatief effect heeft op de composteerbaarheid van het materiaal.

Scroll to top