Onze topprioriteiten zijn de gezondheid van onze klanten en collega's te garanderen en tegelijk onze bedrijfscontinuïteit te waarborgen.
Onze webshop is 24/7 open. Ons magazijn werkt momenteel met beperkte capaciteit, houdt rekening met 1 à 2 dagen extra verwerkingstijd.

U kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken via klantenservice@biofutura.com of 010-7370797.
Meer informatie over onze service tijdens de corona-uitbraak? Kijk hier voor de meest gestelde vragen van de afgelopen dagen.

Papier

Image

Het karton dat gebruikt wordt voor onze koffiebekers en soep-ijscontainers wordt gemaakt van papierpulp uit duurzaam bosbeheer. Een groot deel van onze artikelen draagt tevens het SFI certificaat, dat staat voor Sustainable Forestry Initiative, welke vergelijkbaar is met het bekendere FSC® certificaat. Alle artikelen zijn chloorvrij gebleekt en indien bedrukt, is er gebruik gemaakt van inkt op water en/of sojabasis. Dit zorgt ervoor dat de bekers en containers zo natuurlijk mogelijk blijven en 100% composteerbaar zijn.

Kraftpapier
Kraftpapier is een zeer sterke papiersoort gemaakt van houtsnippers uit naaldhout. De houtsnippers komen vooral van boomsoorten zoals de spar en de den, omdat deze een lange vezel hebben. Deze lange vezel zorgt voor de sterkte en hoge kwaliteit van het papier. Tijdens de verwerking van houtvezel tot papierpulp wordt het natuurlijke bindmiddel lignine gescheiden van de cellulose, waardoor er een zeer zuiver product ontstaat. Het kraftpapier dat gebruikt wordt voor onze producten is ongebleekt en heeft een natuurlijke bruine kleur. Het papier is natsterk en door zijn zuivere samenstelling zeer geschikt om te recyclen en te composteren. Doordat het materiaal gemaakt wordt van snel groeiende boomsoorten is het product ook nog eens zeer duurzaam.

Scroll to top